«Спів має спонукати ухвалювати правильні рішення»: що треба знати про депутатський хор у Львові (Відео)

logo


ЛЮДИ

До хору увійшли близько 15 міських депутатів Львова


Фото: Galnet

У Львові створили хор із депутатів міської ради. У четвер, 4 березня, у сесійній залі відбулася перша репетиція цього хору. Охочих побачити це на власні очі було настільки багато, що журналістів у залі виявилося більше, ніж самих хористів. Відвідала репетицію і кореспондентка Galnet. Нам вдалося поспілкуватися із хористами і розпитати їх про те, яку користь місту та львів’янам принесе така новація.

Диригентом хору став керівник хорової капели «Дударик» Дмитро Кацал, який зауважив, що українці ментально схильні до співів, тому навчити співати можна практично будь-кого.

«Є ще така приказка: «Хто співає, той двічі молиться» Депутат міської ради – це той, який служить, і спів депутатів в унісон має спонукати ухвалювати правильні рішення для громади міста. Сподіваюся, це буде поштовхом для доброго результату»,- зауважив у коментарі Galnet директор департаменту «Адміністрація міського голови» Львівської міської ради Євген Бойко.

Погоджується з колегою і голова бюджетної комісії.

«Будь-який позитивний процес – він об’єднує. Але головне, щоб це не відволікало від основного»,- ділиться з Galnet голова бюджетної комісії Наталя Шелестак.

Натомість депутат міської ради Ігор Зінкевич називає депутатський хор факультативом.

«Це вільна хвилинка, факультатив після школи, коли ти прийшов і маєш можливість провести певне дозвілля, а можливо найти в собі талант, який ніколи не бачив»,- пояснює Ігор Зінкевич.

Якщо депутати будуть здібними учнями, то цей хор урочисто виконає Гімн України 10 березня, до роковин смерті Тараса Шевченка. Нагадаємо, ініціатором створення депутатського хору у Львові виступив міський голова Андрій Садовий. Репетиції хору, до слова, відбуватимуться щочетверга – у сесій залі.

Підписуйтесь на наш Telegram. Ми цінуємо ваш час, тому надсилатимемо лише ті матеріали, які справді варті вашої уваги.