У Львові визначили 5 майданчиків для пресування сміття. Адреси

logo


Львівська міськрада затвердила перелік ділянок для організації тимчасових майданчиків для перевантаження та брикетування сміття в кожному районі Львова.
фото: city-adm.lviv.ua

фото: city-adm.lviv.ua

Як повідомляє кореспондент Tvoemisto.tv із позачергової сесії ЛМР, ділянки для облаштування майданчиків обрала комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Згідно з ухвалою, перевантажувальні майданчики для твердих побутових відходів облаштують за такими адресами:

Сихівський, Галицький райони – вул. Стрийська, 193;

Залізничний район – вул. Городоцька, 280;

Личаківський район – вул. Пластова, 13;

Шевченківський район – вул. Шевченка, 327-г;

Франківський район – вул. Персенківка, 19.

На цих майданчиках мають встановити брикетувальні комплекси з розрахунку один комплекс на один район. Як зазначили під час сесії, рішення зумовлене тим, що у Львові з початку року знову загострилась ситуація з вивезенням сміття.

Нагадаємо, близько місяця тому компанія «Грінера Україна», що спеціалізується на вивезенні відходів, придбала за понад мільйон євро італійський брикетувальний прес та фінське устаткування для обгортання брикетів і надала це обладнання в оренду місту за символічну оплату – 10 гривень на місяць. Устаткування вже розмістили за адресою вул. Шевченка, 327-г, проте місцеві мешканці вуступають проти роботи сміттєпресувальної лінії біля їх домівок.

Зазначимо, нещодавно «Грінера Україна»  перемогла в конкурсі на вивезення сміття з Галицького району Львова та встановила сучасні контейнери для роздільного збирання відходів.